محل تبلیغات شما

یکی از کارای حساس و مهمی که ما توی سنین نوجوانی باید انجام بدیم انتخاب رشته تحصیلی‌مونه. چون نتیجه این انتخاب تا آخر عمر باهامونه. اگه درست و حساب شده انتخاب کنیم شادی و طروات زندگی‌مون رو تضمین می‌کنه و برعکس اگه غلط انتخاب بشه می‌تونه باعث ناامیدی و تاثیرات خیلی بد دیگه‌ای روی ما و زندگی‌مون بشه. برای انتخاب درست، باید تا می‌تونیم نسبت به راهی که می‌خوایم توش قدم بذاریم اطلاعات داشته باشیم. نباید ریسک کنیم و رشته‌ای رو سرسری انتخاب کنیم. باید بریم دنبال علاقه خودمون تا بهتر بتونیم پیشرفت کنیم و باید بدونیم بهترین شغل و بهترین رشته برای ما، شغل و رشته‌ایه که بهش علاقه داریم. در همین راستا توی سایت نوجوان شاد شروع کردیم و راجع به رشته‌ها و شغل‌های مختلف براتون صحبت کردیم و قرار هم هست که این کار رو ادامه بدیم تا شما بهتر و با آگاهی بیشتری بتونید مسیر زندگی‌تون رو مشخص کنید.

امروز می‌خوایم راجع به رشته الکتروتکنیک صحبت کنیم. بنابراین اگه تصمیم گرفتید که برای ادامه تحصیل این رشته رو انتخاب کنید، بد نیست برای آشنایی ابتدایی باهاش باهامون همراه بشید.

رشته الکتروتکنیک هنرستان

رشته الکتروتکنیک راجع به چه موضوعاتی است؟

این رشته در باره بکارگیری انرژی الکتریکی در مصارف خانگی و صنعتی است. پدیده های الکتریکی را نمیشه بصورت مستقیم دید.  مفاهیم مربوط به رشته الکتروتکنیک با شکل موج های ولتاژ و جریان سر و کار داره که به شکل زیر است:

شکل موج جریان یا ولتاژ تولیدی

شکل موج جریان یا ولتاژ تولیدی متناوب

 برق کجا و چگونه تولید میشه؟

انرژی الکتریکی توسط نیروگاههای  برق ، تولید میشه. انرژی الکتریکی از تبدیل انرژی حاصل از سوخت های فسیلی )، انرژی جنبشی باد ، انرژی خورشیدی،  بدست می آید. در نیروگاههای برق به وسیله ای که برای تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی استفاده میشه، ژنراتور گفته میشه. نیروگاهها انواع مختلفی دارند مثل نیروگاه گازی، سیکل ترکیبی ، نیروگاه آبی.

در نیروگاههای برق حرارتی از سوخت های فسیلی برق تولید میشه

در نیروگاههای برق حرارتی از سوخت های فسیلی برق تولید میشه

در نیروگاه به وسیله ژنراتور انرژی الکتریکی تولید میشه

در نیروگاه به وسیله ژنراتور انرژی الکتریکی تولید میشه

تولید برق با تکنولوژی انرژی های پاک

امروزه مشکل آلودگی هوا در همه جای دنیا وجود داره. برای همین  هم دانشمندان روش های دیگه ای را برای تولید  برق ابداع کردن. از جمله تولید برق با استفاده از سلول های خورشیدی و یا توربین های بادی.

تولید برق با استفاده از سلول های خورشیدی

تولید برق با استفاده از سلول های خورشیدی

شبکه انتقال انرژِی الکتریکی

معمولاً انرژی الکتریکی در نیروگاههایی که با فاصله زیاد از شهرها ساخته شده اند تولید مشن. برای همین با استفاده از شبکه انتقال ، این انرژی را به خانه ها و تاسیسات صنعتی میرسونن. این بخش هم شامل مشاغلی است که بچه های فارغ التحصیل رشته الکتروتکنیک می تونن توش مشغول بکار بشن. شبکه های انتقال شامل ترانسفورماتورها و رله ها و کابل های انتقال است.

ترانسفورماتورها مهمترین تجهیزات شبکه انتقال هستن

ترانسفورماتورها مهمترین تجهیزات شبکه انتقال هستن

انرژی الکتریکی از تولید تا مصرف

انرژی الکتریکی از تولید تا مصرف

ماشین های الکتریکی

یکی از مباحث مهم رشته الکتروتکنیک ، آشنایی با ماشین های الکتریکی و طرز کار آنهاست. شاید برای شما هم پیش اومده باشه که توی فصل تابستون ، موتور کولر تون سوخته باشه. خب  اگه دوست دارید به توانایی تعمیر این گونه از وسایل برقی و موتورهای صنعتی که توی کارخونجات از شون استفاده میشن برسید ، رشته الکتروتکنیک را انتخاب کنید. دو دسته مهم از ماشین های الکتریکی، ماشین های الکتریکیAC  و ماشین های الکتریکیDC  است. شما در دوره سه ساله متوسطه دوم، سیم پیچی و اصول کار با ترانسفورماتورها و انواع دیگه ماشین های الکتریکی را یاد می گیرید.

آشنایی با انواع موتورها و احزای آنها

آشنایی با انواع موتورها و احزای آنها

 

ساختار سیم پیچی اجزای موتور

ساختار سیم پیچی اجزای موتور

ویژگی‌های فردی برای ورود به رشته الکتروتکنیک

رشته الکتروتکنیک در رشته های زمینه صنعت قرار داره. این رشته در گروه برق و رایانه جا گرفته و طرفدارهای زیادی هم داره. در کل برای موفق شدن توی هر رشته‌ای، قدم اول اینه که بهش علاقه داشته باشید و اون رو با آگاهی انتخاب کنید. داشتن پایه قوی توی ریاضی و فیزیک و علاقه داشتن به کارهای عملی هم می‌تونه بهتون کمک زیادی کنه. باید خلاق باشید و بتونید توی شرایط مختلف به خوبی تصمیم‌گیری کنید و اطلاعاتتون رو به روز نگه دارید.

رشته الکتروتکنیک

درس‌های تخصصی رشته الکتروتکنیک

از جمله درس‌های تخصصی که توی این رشته می‌گذرونید می‌شه به موارد زیر اشاره کرد:

  • طراحی و سیم‌کشی برق ساختمان‌های مسی
  • طراحی و نصب تاسیسات جریان ضعیف
  • نقشه‌کشی فنی رایانه‌ای
  • طراحی و نصب تاسیسات حفاظتی و ساختمان‌های هوشمند
  • کابل کشی و سیم‌پیچی ماشین‌های الکتریکی
  • نصب و تنظیم تابلوهای برق فشار ضعیف
  • طراحی و اجرای رله‌های قابل برنامه‌ریزی

اگه می‌خواید موفق بشید، سعی کنید درس‌هاتون رو عمیق یاد بگیرید و سعی کنید کنجکاو باشید و تا می‌تونید مطالعه جانبی داشته باشید.

آینده کاری رشته الکتروتکنیک

آینده کاری رشته الکتروتکنیک

از لحاظ کاری این رشته آینده نسبتاً خوبی داره، چون همونطور که گفتیم کاربرد زیادی توی زندگی‌مون داره. غیر از مواردی که در بالا گفته شد دیگر شغل‌هایی که می‌تونید داشته باشید شامل موارد زیر است:

  • نقشه‌کش و نقشه‌خوانی برق مقدماتی و پیشرفته
  • برقکار ساختمان مقدماتی و پیشرفته
  • تابلوساز و نصاب تابلوی برق ساختمان مقدماتی
  • نصاب و تعمیرکار پله برقی و پیاده‌روی برقی
  • برقکار وسایل حمل و نقل پیشرفته، ریلی و دریایی
  • برقکار وسایل حمل و نقل مقدماتی، زمینی و هوایی

بطور کلی شغل های مرتبط با این رشته به دو دسته تقیسیم میشن: دسته اول شغل هایی که با عنوان برقکار عمومی شناخته مشن ، شامل برقکاری ساختمان و نقشه کشی برق و تابلو سازی برق میشه. دسته دوم شغل هایی هست که برقکار صنعتی گفته میشه که کارهایی مثل راه اندازی  PLC      تابلوسازی فشار قوی ، سیم پیچی موتورهای الکتریکی و راه اندازی اونها و از این قبیل موارد میشه.

شغل هایی که فارغ التحصیل های رشته الکتروتکنیک می تونن داشته باشن

آَشنایی با مشاغل رشته الکتروتکنیکآشنایی با مشاغل رشته الکتروتکنیک

در سه سال دوم متوسطه چه دروسی را می خونیم؟

جدول دروس رشته الکتروتکنیک در سه سال متوسطه دوم

کاربردهای واقعیت مجازی در مهندسی

سیستم آبیاری هوشمند

آشنایی با رشته‌ی الکتروتکنیک هنرستان

های ,رشته ,برق ,الکتریکی ,، ,انرژی ,رشته الکتروتکنیک ,ماشین های ,این رشته ,انرژی الکتریکی ,استفاده از

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سرباز ولایت چشمه زیبایی ها هیرو آسانسور لواسان